keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Suven suloisuutta


Tule hyvä kakku ja tuleehan se. Viime vuonna jo keksin istutelle kasveja vanhoihin kakku- ja piirakka vuokiin. Osa talvehti hyvin ja osa upahti ja nyt minulla on vain tämä "piirakka". Muut tuli annettua eteenpäin. 
Olisi vielä hyvä kakkurengas vaan nyt säästän sen johonki myöhempää tarkoitusta varten.
Tälläiset istutukset ovat helppoja hoitaa ja ovat kiitollisia laiskalle.


Viime vuonna istutin tuon alppikärhön isoon ruukkuun, yhtään kukkaa se ei tehnyt.
Tänä keväänä luin sille madonluvut ja sanoin heittäväni koko roskan pois.
Kylmien ilmojen vuoksi nuo kukkahommat siirtyi ja kun aika tuli.
Oli kärho täynnä uusia alkuja, enkä raaskinut koskea siihen.
Nyt hän palkitsi minut ja tekee kukkia. Ensimmäisistä otettiin kuvat ja näin söpö on.

Kyllä kesä on ihana, mutta voi noita iniseviä hyttysiä. Meillä tuntuu olevan tuossa ulkoovella pataljoona valmiina hyökkäykseen kun ovea raottaa. Onneksi vielä on selvinnyt pienin vaurioin mutta voiteet ovat esillä jos tulee kipeeksi iho.
Tänään on myös tuolla meidän taivaalla järisyttävä meteli. Kauhavan lennostolla on ilmasota harjoitukset. Vähän väliä lentää jätti suuria helikoptereita ja jyrinä valtava. Toisaaltaan ihan mukava katsella kun noin suuria hekoja en olekkaan usein nähnyt. Siis ohjelmaa on ja ei tarvi kuin istua terassilla.
Toinen jyrisiä on tänään huoltomiehen ruohonleikkuukone. Vaan tulee niin siistiksi pihapiirimme.

Nauttikaa kesästä ja kiitos käynnistä ja kommenteista.


10 kommenttia:

 1. Sellaistahan se on, taistelua luonnon voimia vastaan:) Meillä taas hurisee traktori pihassa, kun on huollettu kaikenmaailman konetta.Alkaa rehunteko tänään.

  VastaaPoista
 2. Ihanan kesäisiä kuvia. Kauniita nuo mehikasvit, minulla vaan eivät taho menestyä. Eipä oo helle helliny, kun hiki virrannu. Tänäänki sai tepsuttaa melkosesti, kun tein 10 tunnin päivän, ei paljon ehtiny pitää taukoja.

  VastaaPoista
 3. Taina ,koneet on yksi osa maaseudun elämää jonka tälläinen eläkeläinen kokee häiriöksi, sori.
  Maarit näin sääkartoista ei ole teillä vielä kovin lämmintä vaan yksi hyvä asia . Jaksaa työpäivän paremmin ja hyttysiä ja mäkäriä ei ole paljon vielä.Eikö sinulla ole vapaita nyt ?

  VastaaPoista
 4. Kyllä täällä oikeasti on helteet. Monet vanhukset ei tykkää tuulettimista, eikä läpivedosta, ilmastointi ei pelaa, joten sisällä ei liiku ilma yhtään. On minulla nyt vapaata ja vuorollaan ollaan sairiksella, kun joutuu tekemään ylitöitä.

  VastaaPoista
 5. Monen pikkupojan unelma olisi saada nähdä lentokoneita ilmassa temppujaan tekemässä! Muuten paljon on surinoita ja pörinöitä nykymaailmassa, kun koneita käytetään kaikkeen.

  VastaaPoista
 6. Sirkka, meillä on usein juuri viikonloppuisin lentokoneiden surinaa. Tuolla muutamien kilometrien päässä on pienlentokoneiden kenttä. Siellä nostetaan laskuvarjohyppääjiä ilmaan ja vedetään noita liitokoneitakin ylös. Joskus se hiukkasen suututtaa vaan minkäs sille voi. Sellaista elämä on ;)

  VastaaPoista
 7. Minäkin olen kaikenlaisia kakkuvuokia ym. yrittänyt säästellä ja hankkinut kirppikseltä, jotta voisin niihin maalla sitten istutella yhtä sun toista. Jossain kukkafirmassa näin semmoisia ensi kerran esillä jokunen vuosi sitten. Kiva idea!

  VastaaPoista
 8. Jostain näin sisustus kuvan jossa pieni valaisin oli tehty kakkuvuuasta. Ajatus oli herkullinen , tiedä vaikka kokeilisin.

  VastaaPoista
 9. Ihana kukkavuoka! Minulla ei alppikärhö kukkinut ekana vuonna nyt sitäkin kauniimmin, mutta en saanut aikaiseksi sitä kuvattua. Olen yrittänyt jättää kommenttia, mutta bloggeri temppuilee. Toivottavasti nyt onnistuu.

  VastaaPoista
 10. Täällä bloggerissa on useimmilla meillä ollut vaikeuksia kommentien kanssa sekä kuvien liittämisen osalla myös. Nyt sinun ainakin pelittää joten kiitän kun muistit minua.

  VastaaPoista

Kommentti julkaistaan tarkastamisen jälkeen. Kiitos käynnistä.

Huono näköisen tekeleitä.

Kaihileikkaus vei vanhat silmälasit roskiin ja jouduin odottamaann  uusien lasien saantia 8 viikkoa.  Onneksi neulominen ei vaadi t...