sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Opistojen kevätnäyttelyt.

Kiertelin tänään noissa lähikuntien kansalaisopistojen kevät näyttelyjä katselemassa. Voi kyllä niissä opistoissa on jälleen tehty upeita töitä ja niin monella erialalla. Tänä päivänäkin kansalaisopistoilla tehdää upeaa työtä. Niiden antamat opetukset monissä kädentaitolajeissa on ainutlaatuisen hyvää. On paljon ihmisiä jotka tykkäävät tehdä ryhmässä sen sosiaalisen kontaktien vuoksi. Hyväpuoli vielä sekin, vuosimaksut ovat edelleenkin hyvin kohtuullisia. Voi sanoa, että ovat melkoisesti jokaisen ulottuvilla. Silloin harrastus on hiukkasen hintavaa kun materiaalikustannukset ovat kalliin puoleisia ja matkat pitkiä. Omakohtaisesti juuri harrastuksiani rajoittaa nuo matkat eri kuntien alueelle. Minulla kun pitää olla tuo autokuljettaja ja se pitkä odotusaika on lisäharmi.

Ähtärissä oli kädentaitoja esillä ja sieltä nämä kuvat. Yllä olevat vaunut on entisöinyt Sakari Pohjola. Tosi upea ja ainutlaatuinen työ. Kertoivat vaunujen olevan kirpputoriostos. Metalliosat on puhdistettu ruosteesta ja maalattu metallimaalilla. Puuosat on puhdistuksen jälkeen vain vahattu. Upeaa ei voi muuta kuin ihmetellä moista aarretta.

Nukkeneiti on suloinen kaikissa pitsiunelmissaan. Nukentekijä on Raija Pohjola ja osaavat kädet hänelläkin. Ähtärissä nukkekursseja on pidetty jo 10 vuotta, Kaisa Karalan opetuksella. Tosi paljon kauniita nukkeja siellä on tehty vuosittain. Minäkin olen käynyt siellä asti joka vuosi vuodesta 2003'ta.

 Opettajan innostavuus on tärkeä osa oppimisesta. Vaikka matkat sinne ovat hankalia minulle olen aina ollut ja nauttinut oppisen ilosta. Kaikessa opiskelussa oli se mitä vain on innostaminen ja kannustaminen tärkeä osa koko kurssin perustaa. Vain siten saavuttaa jokainen niitä onnistumisen kokemuksia.

Ensi syksynä kun taas kansalaisopistot aloittaa kokoontumisensa. Katsele mikä sinun taitoja vastaava oppimisympäristö olisi. Ei niin kiire voi olla ettei kerran viikossa suo itselleen muutamaa tuntia hyvässä seurassa hauskojen harrastajien parissa. Sinäkin voit oppi ja kehittyä oikein tekijäksi .

Hyvää keväistä viikkoa sinulle ja kiitos kommenteista. Hauskaa kun joku käy ja viestittää. Tule toistenki.


2 kommenttia:

  1. Hienoja töitä, ei voi muuta kuin ihastelle. Minä olen huono käymään kursseilla, mieluummin tuherran itsekseni. Ennen kävinkin, mutta sitten työkiireet tulivat esteeksi ja kurssit jäivät.

    VastaaPoista
  2. Olen myös ihastellut aikaansaannoksia kevätnäyttelyissä. Aivan uskomatonta, kuinka paljon hyödyllistä, kaunista ja mukavaa sitä aherretaan pitkinä talvi-iltoina näillä opistojen kursseilla!

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan tarkastamisen jälkeen. Kiitos käynnistä.

Huono näköisen tekeleitä.

Kaihileikkaus vei vanhat silmälasit roskiin ja jouduin odottamaann  uusien lasien saantia 8 viikkoa.  Onneksi neulominen ei vaadi t...