perjantai 4. maaliskuuta 2011

Taidetta nukeilla

Kuva on Jyväskylän Käsityömuseon Suomen nukketaiteilijoiden juhlanäyttelystä. Kuvien huonolaatu johtuu lasikaappien ja auringon heijastumista. Näyttelyn yksi aihealue käsitteli aitoa alkuperäistä taideteosta mukaillen tehty nukke "veistos". Näitä veistoksia oli useitakin. Minä vain kerron tästä esimerkkinä, oli niiiiin minun mieleinen. Yllä olevassa kuvassa on selite jossa alkuperäinen maalaus Cornelias de Vos'in maalaus Taiteilijan tytär Magdalen de Vos, 1618. Englanti

Tässä tuosta maalauksesta tehty posliinimaalaustaulu, 1988. Ihailuni tekijälle on kaunista taidokasta maalaamista. Juuri senverran poiketen alkuperäisestä, että ei voi sanoa väärennökseksi. Upea !

Tämä kolmas kuva on nukke joka on tuon yllä olevan alkuperäisen maalauksen innoituksen tuotos. Posliinitaulun ja nuken on tehnyt Soile Aartiala. Tämän toteutus oli todella ihanaa katsottavaa. Pelkästään nukenvaatetus ja tuo helmankirjonta upeaa käsityötä. Voi kumpa osaisi ja pystyis edes vähän tuonnepäin.

Muutaman päivän vierailu tuolla keski-suomessa oli virkistävää. Kävimme katselemassa ja kokemassa kaikkea mukavaa. Jyväskylä on sen verran iso paikka, että harrastelijat löytävät sieltä monenlaista mukavaa ostettavaa. Todella mukavia pikku putiikkejakin löytyy ja niissä on persoonallisia ihanuuksia. Kauppojen lisäksi kirppareita kiertelimme ja jotain mukavaa löytyikin. Hauskin oli rikkinäinen paperipussillinen mini kokoisia hiussolkia, juuri nukkenperuukiin sopivia. Näin tämä talviloma meni ja pian alkaa arki ja monenlaista tekemistä on tiedossa.  Jos haluat itse kokea tuon nukkenäyttelyn niin se kestää toukokuunlopuille ja on se niin ihana retkikohde. Mukavaa viikonloppua kaikille.

3 kommenttia:

 1. Sinä osaat kyllä tehdä upeita pukuja ja nukkeja itsekin!

  Nämä maalauksista tehdyt näköisnuket olivat kyllä kerrassaan upeita.

  VastaaPoista
 2. Kiva nähdä tämäkin variaatio! Että pääsisin käymään tuossa näyttelyssä, olisi kyllä ihme. Täältä Hesasta ei niin vain lähdetä Jyväskylään asti.

  VastaaPoista
 3. Tuo näyttely jatkuu ainakin toukokuulle ja on auki sunnuntaisin myös. Junalla sinne olemme mekin huristelleet museo on lähellä asemaa.

  VastaaPoista

Kommentti julkaistaan tarkastamisen jälkeen. Kiitos käynnistä.

Huono näköisen tekeleitä.

Kaihileikkaus vei vanhat silmälasit roskiin ja jouduin odottamaann  uusien lasien saantia 8 viikkoa.  Onneksi neulominen ei vaadi t...