sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Ystävänpäivää

Tämä on teille lukijoille sellainen pieni silmänilo ja ystävänpäivän toivotus.
Tuon patsaan sain ystävältäni Cuban tuliaisina. Se on veistetty yhdestä puusta, puun laatua en tiedä. Aika painava se on, mutta niin sileä kaunis pinta, jossa vahasuoja. Hän kertoi siellä olleen pieniä basarimyymälöitä, jossa myyjä samalla kun ei ollut asiakkaita veisteli erilaisia patsaita ja astioita. Tuo puulaatu on itsessään monivärinen. Tuokin patsas on kuin maalattu tuollainen tumma juova. Muodot ja koko figuuri on todella taitavasti tehty.

Aikoinaan kun aloin keräillä hius-, kampaaja- ja kampauspostikortteja. Tulivat sen myötä erilaiset aiheeseen liittyvät oheistuotteet. Patsas on vain yksi esimerkki. Ystävät muistivat erilaisin peilein, kampoja ja harjoja sain, joita he löysivät maailmalta. Aina kun oli jokin erikoisuus niin minä tulin heidän mieleensä.

Itse olen ostanut myös hiuksiin liittyviä tauluja. Tuo ukko-kultakin on sellaisia hankkinut minulle. Aikoinaan kampaajakoulussa meidän opettaja teki ihania tauluja ja nekin liittyivät hiuksiin. Yksi sellainen oli saunan pukuhuoneessa ja kun muutimme tänne maalle jätimme sen sinne muistoksi meistä.
Kerran erään juhlani yhteydessä oli minun kampaaja aiheisista postikortti näyttely, sain silloin Saksasta lahjaksi ison kasan kampausjulisteita. Onneksi olivat A4 kokoisia joten tuolla mapissa ovat säilyneet siistinä.

Näin kulki hetki muistoissa tuolla vauhdikkaissa työvuosissa. Monen moista hauskaa ja muutakin ihanaa sinne kuului. Parasta olivat ystävät , että se kantoi vuosia vaikka ei aina oltukaan aivan kylkimyyryä.
Ystävyydestä
Pienet ystävälliset teot ovat ystävyyden sideaineita.
Ystävyys on kymmeniä sukulaisia arvokkaampaa.

2 kommenttia:

  1. Kävin eilen tytön ja tytön tyttöjen kans kattomassa lasten elokuvan Kaksin karkuteillä. Se oli elämäni eka 3D elokuva. Päänäyttelijä oli tietenkin prinsessa, nimeltään Tähkäpää ja hänellä oli moonta monituista metriä pitkät taikahiukset. Tulevan prinssin äänenä oli Lauri Tähkä. No niin, mitähän se tuo viimenen lause tekkee tuossa. Asiaan...elokuva oli kaunis ja paha sai palkkansa, mutta vieläkin kritisoin sitä, kun näyttelijät saa köniinsä, ne nousee hetken päästä "terveinä" pystyyn. Mielestäni lapset ja nuoret saa väärän kuvan, että ihmiset ovat kestäviä(vaikka olisivat piirrettyjä). Tuli vaan mieleen hiuksista?!

    VastaaPoista
  2. Olen seurannut sen filmin mainoksia ja varmaan oli elämys. Olen samaa mieltä on väärin antaa kuva , että kun turpiin tulee niin se ei satu ja homma jatkuu.

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan tarkastamisen jälkeen. Kiitos käynnistä.

Huono näköisen tekeleitä.

Kaihileikkaus vei vanhat silmälasit roskiin ja jouduin odottamaann  uusien lasien saantia 8 viikkoa.  Onneksi neulominen ei vaadi t...