sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Ihanaa kierrätystaidetta

Tekstiilitaiteilija Sirkka Könönen Helsingistä ja hänen kierrätysveistoksia on esillä Seinäjoella Amfora -studiossa. Täytekakkuveistos jossa on uskomaton määrä virkattua ja neulottua kierrätys materiaalia. Tuo kakku sai ilon mieleen niin suloinen sekä hauska se on. Esillä on kakkujen kerä myös pienempiä kenkään tyhtyjä leivoksia. Kaikissa on upea oivallus miten kierrättäen voi tehdä vielä uutta ja antaa materiaalille mahdollisuuden näyttää oman kauneutensa.

Tämä kakku taasen on hyvin kova ja siihen on käytetty kaikkea leivonnassa tarvittavia  keittiön esineitä. Suorastaan lujittava "hääkakku" ja iloa kaikesta siitä alumiini romppeesta joka menee hukkaan, mutta näin sekin sai uuden elon. Tämä kakku viihtyisi varmaan myös ulkonakin.

Sirkka Könönen on tunnettu noista upeista villapaidoista. Neuleita oli esillä runsaasti niin käsin puikoilla kudottuja kuin kutomakoneella neulottuja. Kirjoneuleiden taso on aivan huippuluokkaa. Niiden värien runsaus ja harmonia oli nautittavaa. Kuviot paidoissa kuin aitoja luonnosta, jota vain todellinen taiteilija osaa. Materiaali villaa ja käsin neulotussa normipaksua kun taasen koneneulotut ohuempaa lankaa. Näyttely on vielä 19.2.2011 saakka, joten jos kulkusi on Seinäjoen suunnassa kannattaa mennä katsomaan.

Tuo Amfora-Studio on posliini ja keramiikkataiteilija Päivi Rintaniemen ateljee sekä myymälä. Siellä on nähtävissä hänen kauniita erineitä joilla saa tosi upeita kattauksia niin juhlaan kuin arkeen. Paljon myös esineitä jolla sisustukseen saa uusia katseenkohteita. Aivan uusia minulle olivat upeat korut. Jäi hiukkasen vaivaamaan kun en ostanut vaan jätin mietinnän alle. Täytyy mennä seuraavalla kerralla sillä mielen, että ostan sieltä upean pukukorun. Lahjaksikin sieltä olisi monenlaista hankittavaa, upeita kaikki.

Näin meni viikonloppu ja mukavaa arkea kaikille .


3 kommenttia:

  1. Upeita teoksia. Miten sitä toisilla voikin mielikuvitus laukata!

    VastaaPoista
  2. Kivoja ! kierrätys on sitten mukavaa, katsella ja tehdä....

    VastaaPoista
  3. Kauniita kakkuja, eivätkä lihota:)

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan tarkastamisen jälkeen. Kiitos käynnistä.

Huono näköisen tekeleitä.

Kaihileikkaus vei vanhat silmälasit roskiin ja jouduin odottamaann  uusien lasien saantia 8 viikkoa.  Onneksi neulominen ei vaadi t...