lauantai 26. helmikuuta 2011

Ideoiden lähteitä

Kun olen noita nukkeja valmistellut ja pukenut monenlaisiin vaatteisiin. On aina iso osa kun mietin millainen vaate on juuri tuo nuken juttu. Ihana on ollut opettajani jolta aina saan malleja ja ohjeita joilla menen eteenpäin. Jokainen nukke on haaste myös vaatteiden osalta. Vaikka mallia en suoraan ottaisikaan kirjoista on hyvä tutkia yksityiskohtia kuvista.

Molemmat kirjat ovat niin sanottuja teatteri- ja näyttämäpukuja esittävä kuva- ja mallikirjoja. Ukko-kulta on oivallinen kirjojen löytäjä ja nämäkin ovat hänen minulle hankkimia. Stage costume /Mary T. Kidd vuodelta 1996   Englanninkielinen. Upea valo-ja piirustuskuvin varustettu kirja. Avoimena oleva kirja on Näyttämöpukuja vuodelta 2004  tekijöinä ovat Tapio Vanhatalo ja  Sari Salmela.  Puvut ovat Helsingin Kaupunginteatterin pukuja jotka ovat myös kuvattu teatterin eri tiloissa. Kirja on tosi kauniisti kuvattua tulkintaa upeista teatteriesityksistä. Kuvien katselu on elämys jo sinänsä.

Minulle on myös kerääntynyt paljon erilaisia postikortteja ja valokuvia vanhoista vaatteista. Niiden ihanista malleista on innostuksen jyväsiä jopa koko nukenmalliin. Näistäkin tuo oikean puoleinen, Josefina Grahn  postikortti vuodelta 1895 on Nukke- ja lelumuseo  Haiharan tuote.Ylinnä oleva on ihana Albert Edelfelt maalannut v. 1881. Postikortti on Mäntän Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmista. Maalaus on Suuriruhtinas Andrei Vladimirovitchin muotokuva lapsena. Vanhojen pukujen ryhmäkuva onTurun maakuntamuseon postikortti.

Lisäksi minulla on erilaisia nukkekirjoja ja taidekirjoja joita hyödynnän tarvittaessa. Samoin kirjastot ovat ihania paikkoja joista löytyy paljon tietoa . Minulla on vielä se etu, että voin käyttää kolmen erikunnan kirjastopalveluja hyväkseni. On kirjoja joita haluaisin omaksi vaan ovat aika arvokkaita kun pitäisi tilata ulkomailta. Kirjat ovat painavia ja  sekin lisää hintaa rajusti. Onneksi voin käydä kirjastossa aina katsomassa niitä.
Kuvassa oleva klouni on vasta maalattu ja odottaa vartaloa ja vaatetusta. Minulle myös värit merkitsee osaa kokonaisuudesta. Laitoin klounille tummanlilan tukan ja ajatus vaatteesta olisi violetin kirjava. Mieleni on epävarma joten juttu muhii vielä. Kyllä se mielipide syntyy kun katselen sitä tuollaisena tuolla hyllyllä.
 Nyt talvilomailen kuin laiskalahna ja nautin ulkoilmasta jos sää sallii.


6 kommenttia:

 1. Ahaa, nyt alan ymmärtää taidekirjoistakin jotain:) Piti oikein vilikasta omaa hyllyäni, löyty sieltä ainaki yks taidekirja:Talonpoikaisesineistön katoavaa kauneutta. Nautihan täysillä lomastasi!

  VastaaPoista
 2. Tuo sinun kirja on ihana sellaisena perinnekirjana, mekun unohdamme asioita ja esineitä , sieltä niitä löytyy.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, ymmärrän hyvin harrastustasi!

  VastaaPoista
 4. Mielenkiitoista! Ollaan samoilla linjoilla!

  VastaaPoista
 5. Muotinuket kautta aikojen upeassa näyttelyssä Taikasormet-messuilla Tampere-talossa 12.-13.3.2011


  Kiva tämä sinun toinen blogi, en ole ennemmin vieraillut.

  VastaaPoista
 6. Arvaa mitä,löysin sen Näyttämöpukuja kirjan käytettynä:)Kiitos vinkistä erittäin paljon!!

  VastaaPoista

Kommentti julkaistaan tarkastamisen jälkeen. Kiitos käynnistä.

Huono näköisen tekeleitä.

Kaihileikkaus vei vanhat silmälasit roskiin ja jouduin odottamaann  uusien lasien saantia 8 viikkoa.  Onneksi neulominen ei vaadi t...