tiistai 1. helmikuuta 2011

Balleriinan tanssia.

Voi kuinka mieli oikein ponkaisee ylös, kun ulkona on aurinkoista. Oma vointikin kohentunut, pääsen taas suht'  normaalisti liikkumaan. Olo on melkein kuin tuon pienen balleriinan joka hyllyn alla roikkuu. Vaikka ei meissä muuta yhteistä olekkaan. Ostin sen kauan sitten jostakin ja tuo vaakapiruetti asento oli jotenki herkkä ja samalla voimakas. Varsinkin kun tietää millaista fyysisyyttä on tanssiminen. koen kumminki balleriinojen tanssin olevan kuin höyhenen satua ilmavirroissa.

Kun nuo kauniit balettia harrastavat ensin lapsina ja jos kehityskaari on suotuisa voi jatkaa pitkän balleriinan uran.  Heiltä vaaditaan hyvää terveyttä, painoindeksi pieni , kurinalaisuutta, pitkätraajat. Muistan aina yhden jakson elämässäni kun olin laittamassa pienien balleriinojen hiuksia. Esitys oli pienten joutsenten tanssi. Jokaisen tytön hiuksen vedettiin niin tiukalle pienenlle nutturalle niskaan, voi sanoa olivat silmät vinoina. Oli tärkeää, että yksikään hius ei saa tulla kasvoille irtonaisena. Tuon kokemuksen jälkeen totesin , että en tykkää, mielestäni osaan muutakin.

Tänään katselen auringonsäteiden tanssia hangilla. Lintusyöttölän ruuhkaa, kaikilla on nälkä. Maailmassa ei ole ketään  jolla ei olisi nälkä. Vain joillakin on ruuasta puute ja toisilla mässäilyyn asti ruokaa. Kaikille riittäisi kun muistaisimme jakamisen periaatetta, antaisimme omastamme osan niille joilta puuttuu.

En minä saarnaa vain totesin ja jokainen kumminki tekee omat ratkaisunsa. Kun muutimme tänne maalle yli kymmenen vuotta sitten olimme päättänyt kaikkea viisasta perhemme elonpäiviin. Viljelimme syötävämme, kierrätimme ja kulutimme kohtuullisesti. Marjat ja sienet kerättiin talteen.  Asuimme tosin suuressa omakotitalossa jonka myötä oli työmäärä valtaisa. Kesällä nurmikoita ja kasvimaata hoidettiin ja talvella lumitöitä kamalasti ja talon lämmitystä. Tuli muutos joka jatkuu vaan onnellisesti rivarissa kaupungin keskustassa. Ei enään raskaita töitä vaan hiljaista hipsuttelua kuin balleriinojen hilpeä tanssi lammella . Voikaa hyvin ja nautitaan olostamme hymyillen.  

2 kommenttia:

  1. Ballerina on niin kaunis! Tyttöni haluaisi balettia tanssimaan, mutta juuri nuo mainitsemasi erityispiirteet himan mietityttää. Tosin kurinalaisuus ei tekisi tytöllemme yhtään pahaa...

    VastaaPoista
  2. Aloittakaa satubaletista jo sen aikana näet tyttäresi todellisen halun ja innostus on ensiarvoisen tärkeää.Kaikki mitä vanhemmat haluaisi ei aina ole lapsesta innostavaa.

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan tarkastamisen jälkeen. Kiitos käynnistä.

Huono näköisen tekeleitä.

Kaihileikkaus vei vanhat silmälasit roskiin ja jouduin odottamaann  uusien lasien saantia 8 viikkoa.  Onneksi neulominen ei vaadi t...