torstai 13. tammikuuta 2011

Nuutinpäivä

Meille hyvä Tuomas joulun toi ja tänään paha- Nuutti sen pois vie.  Sanotaan Nuutista : Nuutti tulee nuikuttaa vesileili seljässä, äränen ( suuri ) kakku kainalossa. Tänään Nuuti saa haistaa huutia. Se merkitsee, että joulu on silloin loppunut ja alkavat härkäviikot ja tamppileivät.  Tälläisiä olivat vanhankansan loruttelut Nuutinpäivään. Useimmat meistä kumminki jo luopui joulunkoristeista loppiaisena. Joululomat ovat ohi ja koulut alkaneet.

Meillä alkoi myös kansalaisopistot ja aloimme kevään kahdentoista viikon ahkeroinnin. Minun posliininmaalaus ryhmässä oli väki paikalla ja suunniteltiin mitä kevään aikana maalataan. Tosin tämä ensimmäinen päivä meni keskeneräisten loppuun maalaamiseen. Ehkä jo ensiviikosta aloitamme  uusia töitä. Meillä olisi tarkoitus ensimmäisenä työnä, että maalaamme Hortensian-kukkia. Se on sellainen helposti opittava kukka kun sen ensin oivaltaa. Lautasen tai kaakeliin maalaamme ja noin kolmella polttokerralla. Ryhmässä ovat kaikki kokeneita maalaajia joten on mahdollisuus vaatia hiukkasen tasokasta maalausta.

Valokuva jossa pieni tonttunen katsoo sinua on Vanhan- Markin tuote. Vanha- Markki on Ylistarolainen eläinten vanhainkoti. Sen ylläpitäjät ovat viehättävä taiteilija pariskunta. He maalaavat tauluja ja tekevät tälläisiä savitonttuja. Se on keino saada rahaa kokoon ,että eläimille riittää ruokaa ja hyvää hoitoa. Kunnioitukseni heille, on ihanaa kun halutaan vanhoista eläimistä pitää huolta eikä aina heti tapeta.  Ostin itselleni tuon tontun kauan sitten eräillä messuilla. Siitä asti se on istunut hiukkasen nurkalla ja katsonut meitä. Siitä on tullut sellainen kotitonttu, rakkaudella.

Joka päivä on valoisanaika noin kukonaskeleen verran pidempi. Alkamassa on kaunein talvenaika ja ulkoilu varmasti maistuu sullekki .

2 kommenttia:

  1. Veikeä tonttu! Joskus ajattelin eläinten vanhainkotia, mut eipä sitä loton pääpottia tullut;) Nyt en ennää jaksais. Juu, kohta näkyy likaiset ikkunat ja se kaamea pölyn määrä, huohh!

    VastaaPoista
  2. Ei ole kyllä ulkoilut kiinnostaneet kuin pakollisissa määrin. Tympii jo tuo jatkuva lumen tulo.

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan tarkastamisen jälkeen. Kiitos käynnistä.

Helmikuun pakkasia.

Heippa tulin tänne lukemaan mitä olette tehneet. Oli mukavaa katsella kaikkea ihanaa jota olette saanut aikaseksi. Minä olen täss...