tiistai 21. joulukuuta 2010

Tuomaan päivä

Hyvä Tuomas joulun tuo ja paha Nuutti sen pois vie.
Näin vanha kansa loruili ja niin se menikin. Tuomaan päivänä oli joulu jo suurin piirtein valmiina. Suurimmat siivoukset jo tehtynä  ja  joillakin kannettiin jo kuusi sulamaan ennen sen tupaan tuontia. Talon naisväki hääri vielä monenlaisissa tehtävissä vaan oli jo hiukkasen juhlavampi olo. Lahjapaketteja käärittiin ja valmiit piilotettiin uteliailta silmiltä. Lauluja hyräiltiin kuin muistellen,että kuinka se taas menikään.

Tämän päivän ihmisillä on täysi paniikki vielä. Monella on normaali työviikko ja vuorotyön tekijälle voi sattua pyhiksi työvuorokin.  Tuolla pihan telineillä vielä peti- ja muut vaatteet ovat tuulettumassa. Monen matotkin odottavat pemistäjää. Ruokakaupassa oli jo isot hulinat kun kansa kantaa ruokaa kädet venyen kotiin. Katselin ikkunasta kun nainen kantoi kuutta muovikassia käsissään. Ei siinä muuta kuntoilua tarvitse jo se  varmaanki painoi hirveesti. 

Aina näin joulun aikaan ajattelen niitä monia yksinhuoltajia, miten heidän voimat ja rahat riittää kaikkeen mitä lapset toivoo. Yksin huoltajalta kun puuttuu joskus täysin se jonka kanssa voisi kaiken jakaa.
Toinen suuri ryhmä on yksin eläjiä , prosentuaalisesti jo hirvittävän paljon. Kuinka heidän joulu menee ja muistiko kukaan. Vielä kolme yötä ja jouluaatossa olemme, nautitaan odotuksen jännityksestä sillä se on mielestäni parasta aikaa.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa ja tunnelmallista joulua!

    VastaaPoista
  2. Joulumieli tuli vasta tänään, kun vihdoin sain kaikki tarpeelliset hankittua. Oli vielä hetki aikaa ja ostin pieniä yllätyksiä muruilleni.

    Kiitos kaikista ihanista viesteistäsi. Jouluiloa!

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan tarkastamisen jälkeen. Kiitos käynnistä.

Huono näköisen tekeleitä.

Kaihileikkaus vei vanhat silmälasit roskiin ja jouduin odottamaann  uusien lasien saantia 8 viikkoa.  Onneksi neulominen ei vaadi t...