tiistai 28. joulukuuta 2010

Musta nukke-tyttö

Olen vuosien aikana tehnyt erilaisia nukkeja. Tässä on ensimmäinen tummaihoinen. Kuin itsestään sai hän nimekseen Miriam, suuresti ihailemani tumman Miriamin mukaan. Tuo nukke valmistuessaan sai suorastaan musiikin soimaan. Nukke on valmis muuten vaan lopullinen mekko on vielä tekemättä. Kankaat ovat esillä kun aika tulee niin kyllä mekkokin valmistuu.  Kengätkin joudun jostakin etsimään kun minulta ei nuo suutarihommat suju.

Nukke on 55 cm pitkä ja tummanruskeaa posliinia johon minä maalasin varjostukset ja pieniä yksityiskohtia ihoon ja kynnet myös. Silmät ovat tummanruskeata lasia. Maalasin silmien ympäryslinjat ja alaripset. Yläripsiksi liimasin irtoripset. Peruukki on sellainen mustalankamoppi. Jotenki oli sellainen minun oloinen juttu. Afrikkalaiset nykyrastat ei ole mieleeni. Samoin vierastan suoriahiuksia mustilla ihmisillä. Aikoinaan oli sellainen vapaustaistelija ja rotusortoa vastustava nainen (nimi on unohtunut) jonka hiukset olivat kuin karvapallo. Sellaisesta olisin myös tykännyt vaan tämän sain ja hyvä tuli.

Tämä nukke on hyvin vanttera ja aika iso ja myös painava. Jotenki kun se seisoo tuossa ja katsoo minua on siinä jotain hyvin hellyttävää. Samaa olen kokenut kun pieni tumma romaani-lapsi katsoo tumminsilmin minua. Ystävättäreni japanilainen lapsi oli myös vieras vaan hyvin viehättävä. Kun tein tuon Miriam-nuken tuli mieleeni, voisin tehdä romaani-nuken myös. Matkamuisto-nuket ovat hienoja vaan ei minun juttuja lainkaan. Niiden tekeminen olisi tosi iso haaste ja vaikeuttakin löytyisi paljon.

Ensimmäisenkerran nukkea tehdessäni ajattelin noita rotu- ja ihonväriasioita. Meitä syntyy maailmaan monen värisinä ihmisinä. Kumminki me valkoiset olemme kautta aikojen ajatelleet, vain me olemme sitä oikeaa ihmislajiketta. Ei se ole totta. Onhan viimevuosina tutkijat kertoneet, että alku Eeva olisi Afrikkalainen. En uskottele sen olevan jonkinlaisen totuuden, vaan mahdollisuus. Kun luemme historiaa Aasiasta ja Kiinasta, sehän on vanhempaa kuin mikään täällä lännessä. Ihmiset siellä ovat täysin erilaisia kuin me täällä lännessä.

 Siis on syytä miettiä ken on oikean rotuinen ja onko olemassa vääränväristä ihmistä. Siihen jokainen suhtautuu omien ajatustensa mukaisesti tai opitun tietonsa turvin. Ei mielestäni voi valkata, koska me emme voi valita mihin synnymme. Tarvitaan paljon suvaitsevaisuutta ja erilaisuuden hyväksyntää. Tehkäämme tulevasta uudesta vuodesta suvaitsuvaisuuden vuosi ja kunnioittakaamme jokaista ihmistä sen ulkoisesta muodosta välittämättä. Hyväksytään jokainen kohtaamamme ihminen.

Onnellista uutta vuotta 2011

toivoo sirkkis

6 kommenttia:

 1. Mahottoman sievä nukke!!
  Suvaitsevaisuus on sellainen asia, ettei se koskaan täysin toteudu. Jokainen sitä voi tosiaan omalla käytöksellään edistää, myöskin minä!
  Oikein ihanaa Uutta Vuotta Sinullekkin Sirkkis ja näillä vuosilla voi kai toivottaa myös hyvää vointia!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, toivottelen myös sinulle hyvää vointia ♥

  VastaaPoista
 3. Heippa!

  Kiitos kommentista! Valitettavasti en uskalla lupautua kenkähommiin minäkään. On niin paljon jo töitä odottelemassa.

  Nukke on kyllä tosi nätti!

  VastaaPoista
 4. Kaunis nukke! Viattomat silmät. Iloa ja onnea uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
 5. Ihania ovat kaikki nämä sinun nukkesi ! Ei voi kuin ihailla !
  Oikein Hyvää Vuotta 2011, Sinulle Sirkkis !

  VastaaPoista
 6. Kyllä on kaunis tämä Miriam, mekostakin tulee oikein viehättävä.

  VastaaPoista

Kommentti julkaistaan tarkastamisen jälkeen. Kiitos käynnistä.

Helmikuun pakkasia.

Heippa tulin tänne lukemaan mitä olette tehneet. Oli mukavaa katsella kaikkea ihanaa jota olette saanut aikaseksi. Minä olen täss...